ožu. 23, 2016
3913

Predstava “Harem” ponovno u Zagrebu!

Predstava “Harem”, koja je posljednji puta igrala pred više od godinu dana u Zagrebu, ponovno se vraća na Scenu Vidra 3. travnja u 20 sati i to će biti njezina jubilarna 60. izvedba!

 

_MG_39681_9500harem-1

“Harem” je predstava koju čini nekoliko povezanih priča, od seta porno mjuzikla “Arapske noći 2” u Los Angelesu preko harema u istanbulskoj palači Topkapi do robinjice Vlahinjice, otete iz naših krajeva. Predstava se bavi raznim ženskim zarobljeništvima kritički se postavljajući prema patrijarhatu, koji je i danas prisutan u suvremenom društvu. Četiri glumice – Petra Dugandžić, Nela Kocsic, Barbara Vicković i Ecija Ojdanić – transformiraju se u više od 20 uloga, donoseći na scenu napeto i dinamično uprizorenje iskupljenja i nesalomljive ženske snage. Predstava je 2014. godine nagrađena i Zlatnim lavom na Međunarodnom festival komornog teatra u Umagu.

“Harem” je nastao prema priči Ivana Lea Leme i dramatizaciji Ane Tonković Dolenčić, dok režiju potpisuje također Ivan Leo Lemo, scenografiju Vesna Režić, kostimografiju Mirjana Zagorec, glazbu Willem Miličević, video Vice Rossini te oblikovanje svjetla Aleksandar Mondecar.

 

 

 

POST CATEGORIES