Miris lovine

Izvode: Lada Bonacci, Nataša Dangubić/Ecija Ojdanić, Barbara Nola
Glasovi: Dado Ćosić, Filip Juričić, Dean Krivačić
Režija: Franka Perković
Autorica teksta: Michele Lowe
Prijevod teksta: Mirna Herman Baletić
Scenografija: Irena Kraljić
Kostimografija: Robert Sever
Glazba i oblikovanje tona: Willem Miličević
Oblikovanje svjetla: Elvis Butković
Tehnička podrška: Davor Popović

 

Komedija počinje pripremom uobičajenog druženja – večere na kojoj se jednom mjesečno okupljaju tri bračna para. Žene su u kuhinji, a muškarci u dnevnoj sobi igraju improvizirani golf, nepodnošljivo iritantni, iako se kroz čitavu predstavu pojavljuju samo glasovima. Žensko čavrljanje ubrzo zamjenjuju iskrene ispovijesti o brakovima koji su, sva tri, na rubu propasti – jedan suprug optužen je za pronevjeru, drugi je patološki ljubomoran, a treći je preljubnik. Vrhunac zapleta predstavlja scena u kojoj su muškarci, pogreškom, zatvoreni u veliku hladnjaču, a tri supruge nađu se pred zanimljivim izborom – osloboditi ih i nastaviti po starom ili se riješiti problema jednom zauvijek…

Komedija “Miris lovine” američke suvremene autorice Michele Lowe bliska je stilu Edwarda Albeeja, a u središtu su radnje, kao i u dosadašnjim Moruzgvinim produkcijama, ženski likovi i položaj žena.

 

Iz medija

 

“Miris lovine” i više je nego simpatična predstava u kojoj su glumice Nataša Dangubić, Lada Bonacci i Barbara Nola vrhunski odradile priču o osveti suvremene dramatičarke Michele Lowe, Robert Sever ukrasio lijepim kostimima, a Ecija Ojdanić svoje privatno Kazalište Moruzgvu definitivno upisala na kartu nezaobilaznih tvornica kazališne umjetnosti.

Kristina Kegljen, Express

Predstava na komičan način progovara o ujedinjenju starih prijatelja, iščašenoj svakodnevnoj komunikaciji, kao i o egoizmu koji nas vodi u propast, ponajviše nas samih. Linearnim razvojem predstave promatramo kako se likovi mijenjaju iz idealnih u dijametralno suprotne, što su glumice izvrsno prikazale, ponajviše u završnoj sceni u kojoj bez imalo stida policiji prepričavaju njihovu verziju cijele situacije. Nakon odgledane predstave kod gledatelja se javljaju brojna pitanja o vlastitom životu. Gdje je granica do koje idemo kako bi spasili sebe same i imamo li dovoljno hrabrosti prijeći društveno prihvatljivu normu koja je odredila tu istu granicu?

Sara Livljanić, Ziher.hr

Predstava Miris lovine - Najava

Predstava Miris lovine - Trailer

miris-lovine-plakat

POKROVITELJI I SPONZORI

MINISTARSTVO KULTURE REPUBLIKE HRVATSKE

GRAD ZAGREB

PRIMMA COMMERCE

YAMAMAY

B1 PLAKATI

IZVAN FOKUSA

KRAUTHAKER

LOGO-GRADA-ZAGREBA Graphic1 PRIMA_PMD_2015 Yamamay_logo.svgB1-PLAKATI-CMYK 430883_141600745995698_1877548369_n image001