Dan iz snova

Izvode: Ines Bojanić/Vanja Matujec (mama Iva – profesorica likovnog, slikarica), Hrvoje Zalar/Luka Juričić (tata Jura, informatičar), Zrinka Kušević/Amanda Prenkaj (Lara – predškolka, vrhunska pregovaračica)
Tekst i režija: Tea Gjergjizi Agajev
Kostimografija, scenografija i rekvizita: Dunja Niemčić
Glazba: Willem Miličević
Produkcija: Ecija Ojdanić

 

Predstava “Dan iz snova” na duhovit način otvara mnoga pitanja o odgoju i odnosu s djecom, s kojima se roditelji i djeca danas svakodnevno susreću. Na neobičan način mama, tata i Lara uče nove vještine komuniciranja i organiziranja užurbane svakodnevice, a rezultat je puno više zabave i puno manje namrgođenih lica, na pozornici, ali i u publici.

 

Jedno jutro u prosječnoj maloj obitelji započinje kao i svako drugo – žurbom i natezanjem, beskonačnim natezanjem. Barem tako izgleda roditeljima koji žure na posao. Tako im izgleda i nagovaranje na odlazak iz vrtića u park, iz parka kući, a spremanje na spavanje izazov je i za profesionalne pregovarače. Tog jutra mama je gledala kroz prozor i brojala u sebi čekajući da joj para prestane šištati iz ušiju i onda je kroz prozor ugledala nešto. Nećemo vam otkriti što je to “nešto” bilo, ali ćemo vam natuknuti da se taj dan pretvorio u dan iz snova – neobičnih, zabavnih snova okrenutih naglavačke, a nakon tog dana ništa više nije bilo kao prije. Kako je bilo?  Pa  bolje, puuuno bolje i veselije, naravno!

dan-iz-snova-plakat