Gola u kavezu

Izvode: Barbara Nola, Ana Begić/Nataša Dangubić, Ecija Ojdanić
Prema motivima drame Olje Runjić “Tripice” napisao Ivan leo Lemo
Režija, scenografija, autor prepjeva: Ivan Leo Lemo
Kostimografija: Mirjana Zagorec
Glazba i video: Willem Miličević
Koreografija: Larisa Lipovac
Oblikovanje svjetla: Aleksandar Mondecar

 

Duhovita melodrama Gola u kavezu autorice Olje Runjić bavi se majčinstvom u suvremenom društvu. Kavez iz naslova zapravo je strah od majčinstva u vremenu i kulturi u kojoj je tradicionalna obitelj dovedena u pitanje. Una, konceptualna umjetnica neprepoznata od kritike i bez razumijevanja publike, u vezi je s oženjenim muškarcem. Nezadovoljna je svijetom, jedva preživljava, ali je vedra duha. Nina je trudna u trenutku kada saznaje da je muž vara i dulje nego što su u braku, stoga se osjeća vezanom i nemoćnom. Tanja je uspješna i moćna poslovna žena, financijski stabilna. S druge strane, nedostaje joj slobodnog vremena i ljubavi, ne može imati vlastite djece, a bivšeg muža s novom obitelji viđa po šoping centrima… Predstava o trima prijateljicama progovara o univerzalnim problemima današnjeg društva, međuljudskim odnosima, muško-ženskim odnosima, izostanku komunikacije, prijateljstvu i usamljenosti.

 

Kazalište Moruzgva u radu je na predstavi uspješno surađivalo s udrugama koje se bave ženskim pitanjima i ravnopravnošću spolova u suvremenom društvu te oduševljava publiku već više od šest godina!

 

Nagrade

– Barbara Nola za najbolju žensku ulogu na Festivalu glumca u Vinkovcima 2010.
– Ana Begić za najbolju žensku ulogu na Gumbek Cabaretu 2010.

 

Iz medija

Predstava ‘Gola u kavezu’ sentimentalna je ženska priča lišena teške dramatike i ispričana dinamično uz obilje crnog humora i samoironije likova. Da je odmak od stereotipa ženskih priča i bio ideja vodilja, naglašavale su i glavne junakinje često ističući: ‘Mrzim scene u kojima žene uz alkohol pričaju o frajerima.’

Sanja Fligić, Tportal