sij. 20, 2019
4521

Kazalište Moruzgva u koprodukciji sa Satiričkim kazalištem Kerempuh: Cabaret “Preko veze”

Kazalište Moruzgva u koprodukciji sa Satiričkim kazalištem Kerempuh predstavlja novu predstavu u režiji Ivana Lea Leme: Cabaret “Preko veze”.

Kao što i sam naslov implicira, ova je predstava u formi cabareta, dakle svojevrsne apartne komedije koja izravno, oči u oči, ili stand up-ovskom šakom u trbuh, publici priča priče koje parafraziraju, hiperboliziraju i komentiraju hrvatski i globalni aktualitet. To su fabule koje se pletu nitima “veza i vezica”. Vidjet ćemo je li “život preko veze” bezveze?

Naravno, društveno politička stvarnost je samo celofan u koji su umotane unutarnje borbe, strahovi, padovi i pobjede koje naši ženski likovi prolaze. Zapravo, na duhovit način opisujemo urnebesne živčane slomove koji su ove scenske persone proživjele i preživjele te iz njih izašle jače. Također, ovaj cabaret će, na svoj način, obraditi i odnos Splita i Zagreba, dva najveća hrvatska grada u čijim se sličnostima i razlikama susreću Mediteran i Mitteleuropa. Naime, jedna od junakinja je Splićanka u fotelji zagrebačke gradonačelnice. Važan aspekt ovog cabareta je i jezik. Splitski žargon (mapiran na zagrebačkim lokacijama), verbalna je glazba na kojoj će plesati emocije, stanja i raspoloženja naših junakinja. Kao i svaki punokrvni cabaret, i ovaj će biti koktel politike i erotike.

Naše scenske patnice predstavljaju se stand up monolozima tijekom kojih se odvijaju i dramske scene s ostalim glumicama iz predstave koje u tim scenama glume razne likove iz pojedinih priča. Njihove su priče tarantinovski bizarne i almodovarsovski melodramatične. Svaka priča, tj. monolog završava burlesque točkom.

 

Redatelj: Ivan Leo Lemo
Koreograf: Leo Mujić
Skladatelj: Zvonimir Dusper Dus
Scenografkinja: Irena Kraljić
Kostimografkinja: Mirjana Zagorec
Oblikovatelj rasvjete: Martin Satovic

Igraju:
Mila Elegović
Jelena Miholjević / Ana Begić
Ana Maras Harmander / Mirela Videk Hranjec
Linda Begonja / Ecija Ojdanić

 

PRETPREMIJERE:

14. veljače 2019. u Satiričkom kazalištu Kerempuh

15. veljače 2019. u Satiričkom kazalištu Kerempuh

 

PRAIZVEDBA:

17. veljače 2019. u Satiričkom kazalištu Kerempuh

POST CATEGORIES