svi. 29, 2018
4291

Bobočka na međunarodnom festivalu u Rusiji

Predstava “Bobočka ili drugih sto stranica Filipa Latinovicza” u izvedbi Ecije Ojdanić pozvana je gostovati na Međunarodnom kazališnom festivalu monodrame i komornog kazališta LUDI u Rusiji koji će se održati od 1. do 6. lipnja 2018. godine. Bobočka će imati dvije izvedbe, u Moskvi i u Orelu. Suorganizator festivala je ITI centar u Rusiji (International Theatre Institut), a osim hrvatske predstave na festivalu će se predstaviti i kazališta iz Izraela, Brazila, Poljske, Srbije…

 

Predstava “Bobočka” gostovala dosad je gostovala na više od deset festivala, među kojima su i oni u Kirgistanu, Ukrajini, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i na Kosovu te je nagrađena nagradama za najbolju predstavu na Međunarodnom festivalu monodrame MonoAKT na Kosovu i na Međunarodnom festivalu monodrame u Makedoniji.  Kazalište Moruzgva ovim gostovanjem nastavlja s inozemnim putovanjima ove nagrađivane i dugovječne predstave, nastale još 2012., kojoj je Krležin kanonski roman poslužio kao predložak problematizaciji, ali i nadopisivanju jednog od najsloženijih ženskih likova hrvatske književnosti.

 

Predstava je nastala prema adaptaciji Ane Tonković Dolenčić, u režiji Ivana Lea Leme, a gostovanje je ostvareno uz potporu Ministarstva kulture i Grada Zagreba.

O predstavi:

Bobočka ili drugih sto stranica Filipa Latinovicza

Adaptacija prema romanu Miroslava Krleže: Ana Tonković Dolenčić

Izvode: Ecija Ojdanić, Ivan Leo Lemo

Režija: Ivan Leo Lemo

Kostimografija: Mirjana Zagorec

Glazba, video, oblikovanje svjetla: Willem Miličević

 

 

 

POST CATEGORIES