12 GODINA KAZALIŠTA MORUZGVA

Kazalište Moruzgva je u svojoj 12 godini postojanja digitalno prilagodila i na taj način ovjekovječila svoju prvu predstavu Gola u kavezu! Umjetnička organizacija Kazalište Moruzgva s radom je započela 2007. godine, pod nazivom Klub kulture, a 2011. godine mijenja ime u današnje. S godinama predanog rada prepoznali smo našeg najvažnije suradnika i suputnika na putu prema ostvarenju naše misije – publiku. Naša nas je publika vjerno pratila tijekom dvanaestogodišnjeg rasta, kroz četrnaest uspješnih predstava. Upravo prva na tom putu bila je višestruko nagrađena i od publike i kritike omiljena predstava Gola u kavezu.

 

Duhovita melodrama Gola u kavezu autorice Olje Runjić bavi se majčinstvom u suvremenom društvu. Kavez iz naslova zapravo je strah od majčinstva u vremenu i kulturi u kojoj je tradicionalna obitelj dovedena u pitanje. Una, konceptualna umjetnica neprepoznata od kritike i bez razumijevanja publike, u vezi je s oženjenim muškarcem. Nezadovoljna je svijetom, jedva preživljava, ali je vedra duha. Nina je trudna u trenutku kada saznaje da je muž vara i dulje nego što su u braku, stoga se osjeća vezanom i nemoćnom. Tanja je uspješna i moćna poslovna žena, financijski stabilna. S druge strane, nedostaje joj slobodnog vremena i ljubavi, ne može imati vlastite djece, a bivšeg muža s novom obitelji viđa po šoping centrima… Predstava o trima prijateljicama progovara o univerzalnim problemima današnjeg društva, međuljudskim odnosima, muško-ženskim odnosima, izostanku komunikacije, prijateljstvu i usamljenosti.

 

Kazalište Moruzgva u radu je na predstavi uspješno surađivalo s udrugama koje se bave ženskim pitanjima i ravnopravnošću spolova u suvremenom društvu te oduševljava publiku već više od dvanaest godina!

 

Snimka predstave je u sklopu obilježavanja 12 godina postojanja i djelovanja Kazališta Moruzgva bila dostupna na YouTube platformi i službenoj stranici Kazališta Moruzgva besplatno simboličnih dvanaest dana.

 

Digitalna prilagodba predstave provedena je uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.